СТРОИТЕЛСТВО С ПОДЗЕМЕН ЕТАЖ

ПОСТРОЙТЕ КЪЩА С МАЗЕ

Изграждането на къща с изба е нещо разбираемо за много хора, но и трябва да се има в предивд и нейния  ефект върху строителните разходи при планирането.

Бихме искали да  ви информираме за различните възможности и етапите на разширяване на мазе от складовото помещение до уютната жилищна площ.

Ако искате масивна къща с мазе, първо трябва да прецените предназначението на мазето.

Много хора използват мазето предимно за разширяване на пространството за съхранение и като склад или перално помещение. Ако обаче искате да построите къща с мазе, мазето може да служи и като килер или уютна жилищна площ. Освен това мазето често предлага достатъчно място за друга баня, отоплителна технология или собствена сауна. И накрая, можете също така да създадете апартамент за баба с мазе . Важно е да сте наясно с различните възможности и опции, преди да изградите с Keller.

Мазе или плоча на терена – директно сравнение

Алтернативата на мазе е класическата подова плоча като основа за вашия имот.  Имотите с подова плоча предлагат предимството на по-ниските разходи. Трябва да знаете, че не само подова плоча може да се изгради по-лесно, но и броят на предварително необходимите тестове също значително се намалява чрез избора на обикновена подова плоча.

Солидната къща с мазе, от друга страна, трябва да се планира много по-цялостно. И това много често започва с избора на имота. Тъй като височината на нивото на подпочвените води играе също толкова важна роля в мазето, колкото и местоположението на имота. Ако това е  известно  , мазе трябва да се проектира и особено изпълни внимателно. По принцип е възможно да се гарантира сигурно мазе в почти всяка област, но разходите за такива предпазни мерки  нарастват.

Но това не е всичко.  Мазето е определена част от жилищната площ и трябва да се вземе предвид съответно. Това може да е важно, ако определено жилищно пространство, като определящ параметър не трябва да се надвишава.

Ако искате да построите къща с мазе, можете да избирате между различни етапи на разширение на мазето. Първият вариант е да се използва избата като чисто полезна изба, т.е. като складово помещение . Алтернативно, разширеното мазе предлага значително повече възможности и може да бъде използвано от вас в много различни сценарии. Етапът на пълно разширение е разширяването на мазето в реално жилищно пространство – тоест, то е обзаведено със същото оборудване като останалата част от къщата. Нова сграда с мазе може да бъде планирана по такъв начин, че мазето също да бъде снабдено с достатъчно светлина, създавайки уютно и приятно жилищно пространство.

Съвети от нас:

Решението да се строи със или без мазе със сигурност не е лесно. В крайна сметка фактори като естеството на почвата, местоположението на имота и нивото на подпочвените води са също толкова част от решението, колкото и размерът на вашия собствен строителен бюджет. Ако желаете, ОКБ може да ви предложи изба при проектирането .  Ако имате нужда от помощ за вземане на решение, просто уговорете среща. Заедно с вас те ще разгледаме общите условия на място и заедно с архитектите ни  могат да ви се дадат експертни и изчерпателни съвети за различните възможности и опции.