ПАСИВНИ КЪЩИМодерни и луксозни къщи

Когато търсите разточителен лукс и екслузивен дизайн, нашите модерни и индивидуални къщи могат да задоволят всяко желание.
Превърнете снимките от архитектурно списание във ваш личен дом.

ПРИМЕРНА МОДЕРНА, ЛУКСОЗНА КЪЩА С ПЛОЩ 450 М²

Една модерна, луксозна къщо предлага възможност за комбинация от модерна или класическа визия на екстериора с разнообразни опции за организация на вътрешното пространство. Класически пример би било следното: На приземния етаж, игрална зала с бар, басейн, игри и хол-кино, както и приемна, тоалетна, бюро, хол, трапезария, кухня с централен остров и семейна стая. Спалня и баня за гости, както и перално помещение и складово помещение. Извън къщата  – барбекю с грил и фурна, басейн,  двоен гараж. На първи етаж коридор и основен апартамент с гардеробна и баня с хидромасаж и душове. Два пълни апартамента за младежи. Тераса-солариум със стълби към задната градина. На втори етаж – бюро-ателие.

Да обитаваме къща, направена по мярка, която изразява нашите вкусове и желания, означава да се обвием със защитна и естетична втора кожа.
Остарелите покриви от керамични керемиди от сиена рисуват фестонното си покритие върху корнизите, които маркират височината на стените, измазани в естествен тон. Отвори с меки арки, парапети от ковано желязо, които се съчетават с дизайна на решетките на вратите, и централен обем, направен от селски камък, който съдържа стълбището, съставляват тосканска естетическа фасада в къща, проектирана според днешните жилищни изисквания.

Основната фасада компенсира неравномерността на стърчащия обем на двойния гараж с този на кулата от отсрещната страна, функция, която добавя към избрания стил и чиито прозорци отварят панорамни гледки.

Разпределението взема окончателно формална партия, но с отстъпки към интеграцията, която в момента е толкова търсена. Основните социални среди могат да бъдат разделени или интегрирани чрез вградени врати, ако поводът го изисква. Гаражът и секторът за услуги имат независим страничен достъп.
Кухнята, с централен остров със зона за закуска, е разширена в семейна стая, която се разширява в зоната за барбекю на галерията. Пространствено разделен, социалният сектор на полупокритата галерия се свързва с хола и позволява гледки от интериора към градината.

Гаражите и обслужващите звена имат независим страничен достъп.

Горният етаж е разпределен между основния апартамент и втория, с терасовидни разширения към двете фасади. Външно стълбище превръща задната тераса в солариум и я свързва с градината.

Ефектна, просторната баня на главния апартамент има кръгъл хидромасаж, който се помещава в извитата стена на кулата, оградена от вертикални прозорци, мраморни плотове с много маркирани бежови и кафяви вени, двойни мивки, душове и интимни. При облицовката е използван същият мрамор в комбинация с бежови травертинови панели.

Мебелите и интериорните врати в цялата къща са от масивно дърво с орехов блясък. 

Предпоставката в материализирането на къщата е използването на благородни материали – дърво, камък, мрамор, желязо – в съчетание с максимално възможната технология за осигуряване на комфорт и оптимизиране на консумацията на енергия чрез използването на специални изолатори в стени и тавани. Камъкът, селски и естествен, е константа в целия екстериор.

КОНТАКТИИмате наум
идея за проект?

КОНТАКТИИмате наум
идея за проект?