ОБЕРОН КОНЦЕПТБАУФилософия

МАРКАТА ОБЕРОН КОНЦЕПТБАУ

Ние от Оберон Концептбау сме семейна строителна компания създадена преди повече от 18 години от дипломирани строителни инженери. Започнахме да трупаме опита си в Германия, като старателно го прилагаме и в България. Смятаме, че всеки нормален човек заслужава да живее комфортно, не на всяка цена, а на нормална цена. Именно поради тази причина вярваме, че бъдещето е в пасивното строителство. Благодарение на нашите клиенти, които се довериха на знанията и опита, които имаме ние успяваме да надграждаме и усъвършенстваме всяка следваща сграда. 

Като пионер в нискоенергийното и пасивно строителство в България, ние сертифицираме всяка една от нашите пасивни къщи по стандарта на института за пасивни къщи в Дармщат. 

Когато строим конвенционални сгради се стремим да ги оптимизираме така, че да бъдат енергийно ефективни, да предлагат комфорт и да са ориентирани към бъдещето. Тези методи на строителство позволяват на нашите клиенти да спестят пари от текущи разходи за новият си дом. 

Като ориентирана към растеж и новостите в стриителството компания, Оберон Концептбау отстоява сигурността и добрия имидж. Затова, с ясната идея за доказателство на качеството на строителството, сертифицираме нашите сгради по стандарта пасив хаус в Дармщадт, за да докажем, че се стремим да сме в сегмента за качество и премиум в България.

Оберон Концептбау Ви предлага модерни масивни къщи, които впечатляват с високото си качество и дълъг експлоатационен живот. Масивните къщи не само предлагат високо качество на материалите и стабилност, но могат  да бъдат индивидуално адаптирани към вашите изисквания и желания.

Кой стои зад Оберон Концептбау?

Атанас Ставрев

Д-р инж. от RWTH Aachen и Магистър на науките с почести ТУ Мюнхен

Май 2007 год. Английска Гимназия Пловдив

Октомври 2007 год. Технически Университет Мюнхен

Януари 2012 Austin, TX USA: Institute for Computational Engineering and Sciences (ICES), the University of Texas at Austin

Септември 2013 Barcelona, Spain: Laboratori de Càlcul Numèric, Universitat Politecnica De Catalunya

Май 2015 Minneapolis, MN USA: Department of Civil, Environmental, and Geo-Engineering, University of Minnesota

18 Май 2016 – Aахен

Николай Ставрев

Дипл. Инж. ВИАС -гр. София

Сертифициран дизайнер на Пасивни къщи

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ОПИТАПозволете ни да Ви посъветваме изчерпателно

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ОПИТАПозволете ни да ви посъветваме изчерпателно

Използвайте нашият опита в областта на индивидуалния дизайн на масивни къщи и ни позволете да Ви посъветваме изчерпателно. Освен това, ОКБ  ще се радва да Ви подкрепи в търсенето на подходящ парцел за строителство. С нас, Вие ще реализирате своя дом на мечтите.

Ето и част от тези, които ни се довериха:

Валтер Бау АГ – Благодарим на г-н Ставрев а добрите му постижения и за проятната ни обща работа
Валтербау

Акционерно дружество

Обефинено с Дивидаг

Riem Arcaden в панаирското градче
отзив за професионалните постижения на господин дипломиран инженер Николай Ставрев
Господин дипломиран инженер Николай Ставрев, ръководител на филиала на трудов договор – предприемач фирма Оберон, ръководещ отговорно строежа на синдиката “Rohbau auf der Nordpange” на обект Riem Arcaden в панаирния град на Мюнхен.

Строителният проект “Riem Arcaden” включва 160 магазина, ресторанти, предложения за свободното време и фитнес, дискотека, кино, хотел с 280 стай, 60 жилища, център за съседските отношения, бюра и голям паркинг и пренадлежи към квартала Рийм.

В периода от Май 2002 до Май 2003 в строителството на приземния етаж на Нордшпанге са построени 20.000 м2 стени, 3.500 м2 опорни площи, 45.000 м2 тавани, за които са използвани 35.000 м3 бетон.

Един 10.000 м2 голям таван с формата на гъба със 1.40 м високи гъбки както и комбинацията между строене с наливане на бетон и строене чрез използване на готови детайли превръщат постройката в един претенциозен строителен проект.

Господин Ставрев бе зает с този строителен обект от Юли 2002 до Юли 2003.В този период от време господин Ставрев, заедно с група от около 50 работника, качествено и и в рамките на уговореното време, изпълни поверения му обект.

Господин Ставрев разполага с отлични познания в областта и говори много добре немски

Ние благодарим на господин Ставрев за добрите му постижения и за приятната ни обща работа.

Пожелаваме много успехи на господин Ставрев в следващите му професионални и лични начинания.

С поздрави :
Акционерно дружество Валтербау

Валтербау АГ – Николай Ставрев притежава отлични теоритични и практичестки знания като строителен инженер при изпълнение на неговите задачи

Акционерно дружество Валтербау

Потвърждение
С този документ потвърждаваме, че господин Николай Ставрев, роден на 12.03.1961 живеещ на ул. “Ruettlinger Strasse 1” 80636 Мюнхен, работещ като фирмен и отговорен строителен ръководител на предприемаческа фирма Оберон за строителния обект Arge Park Gate Schwabing, притежава отлични теоретически и практически знания като строителен инженер при изпълнение на неговите задачи.

Dyckerhoff & Wildmann – работата на Вашата фирма доведе до пълното ни задоволство

През Август 2000 беше сключен договор за груб строеж на строителен проект между фирма Калисто-Мати и Дивидаг.От 20.09.2000 грубият строеж беше ръководен от Вас:

За потвърждение на вашите постижения и способности прилагаме следното:

1. Работата на вашата фирма доведе до пълното ни задоволство.

2. Строежа на стаите както и стомано-бетонните работи достигнаха до висок стандарт на качеството.Работният процес беше логически и професионално проведен.

3. Вашите професионални знания са отлични.

4. Приспадането на разходи бе според VOB коректо и в срок изпълнено от Вас.

5. Комуникацията между вас и Дивидаг протичше винаги много делово и лишена от емоции.Всички специфични строителни проблеми и детайли бяха уточнявани с Вас.

6. Особено изненадващи бяха вашите добри познания и спазване на валидния UVV.Взаимната работа между вас и нашия специалист по сигурността може да се определи като сполучлива.

7. Разместването на плочите, покриващи отвори, което изисква висока степен на точност и професионална компетентност, протече по един точен и сигурен начин.

8. Сградата (подземите гаражи и приземният етаж) бяха построени за 5 месеца.

Строителна фирма Андреас Шнайдер GmbH

Уважаеми господин Ставрев

Потвърждаваме, че Вие, като главен ръководител на строителен обект на фирма Астрой, през 1997 сте работили за много от нашите строежи на фамилни къщи в Веселинг.

С този документ ние искаме да изразим нашето задоволство от общатата ни работа и да потвърдим показаните от Вас теоретически и практически професионални знания при ръководенето на строителен обект.Доволни сме от коректно представените от Вас разноски.

Ние сме винаги готови и с удоволствие ще работим с Вас и в бъдеще.

Надяваме се, че тази референция ще Ви е от полза.

Със сърдечни поздрави:

Андреас Шнайдер

Управление на Бавария

Уважаеми господин Ставрев,

Ние Ви даваме разрешението, спрямо член 2 от закона за професионалното звание да носите професионалната титла : ИНЖЕНЕР.

Разрешението е съгласно член 2 IngG, защото е доказано че чуждестранната Ви диплома съответства на немската.

За това разрешение се плаща такса от 100 ДМ.

Таксата е изплатена чрез аванс, внесен от Вас.

Със сърдечни поздрави:
И.А.

Строителни работи обект Мюнхен Поинг

Уважаеми г-н Ставрев,

с настоящето писмо удостоверявам, че СК Оберон Бау ЕООД извърши за периода ноември 2010 – май 2011 строителни работи на обект 85586 Поинг, АМ Бергфелд. 

Става дума за 10 фамилни къщи и 4 къщи-близнаци с мазета, партер, етаж и тавани от бетон с покрив. 

Строителните работи са изпълнени отлично с качество и във времевите рамки, предвидени за това. Квалификацията и чувството за отговорност на работниците както и готовността за съвместна работа на представителя на фирмата позволиха да се създаде отличен климат за работа. 

Ще се радваме отново да работим с Вас и до тогава Ви пожелаваме успех. 

С уважение

Р. Кохер

Juli Weiss Bau 

Уважаеми господин Ставрев,

Поздравяваме Ви за основаването на Вашата фирма и Ви пожелаваме много успехи. Ние с удоволствие ще съобщим за Вашата дейност в нашата фирма:

През Ноември 1992 участвахте, като ръководител на строителен обект на трудов договор с фирма Juli Weiss Bau, при строежа на сграда с жилища и офиси на обща стойност по договор 7,5 милиона ДМ.

След това работихте още 4 месеца като главен строителен ръководител за фирма Juli Weiss Bau в Германия и през Януари 1994 бяхте назначен като техничеки служител в нашето предприятие.

Тук имахте успехи при изготвянето на нашата калкулация, откакто през Септември 1994 поехте отговорното приспадане на разходи за обекта Rollnerstrasse, с обща стойност по договор 11.3 милиона ДМ.

Ние можем да потвърдим, че сте в положение, с Вашите отлични творетически и практически професионални познания, да създадете една сполучлива фирма.

Със сърдечни поздрави:
Р.Шонвасер